joi, 4 octombrie 2012

De ce ezită Crin Antonescu să candideze în Sectorul 6?

         
   La începutul săptămânii, Crin Antonescu anunța că e mai probabil să candideze în Sectorul 3 și nu în Sectorul 6, unde era oarecum stabilit deja. 
 
    Aș avea câteva argumente împotriva acestei opțiuni pentru Sectorul 3.
   Primul argument invocat de Antonescu a fost că un colegiu senatorial din sectorul 3 ar avea mai multă populație și ar aduce astfel mai multe voturi, ridicând scorul USL pe București.
 
    Cele două colegii senatoriale de pe sectorul 3 au 180.000 și respectiv 200.000 ca populație. Un colegiu din Sectorul 6 are 192.000 locuitori, ceea ce e sensibil echivalent.
 
    Procentajul votului USL este similar pe ambele zone: circa 56-57%.
 
   Interesant este că nici argumentul cu numărul de voturi nu se susține. La colegiul 12 Senat de pe Sectorul 6, USL a primit 49.233 voturi, al doilea pe Capitală ca număr de voturi după colegiul 8 din Sectorul 4 (la 500 de voturi) si cu circa 2.000 de voturi mai mult decât in fiecare din colegiile senatoriale din Sectorul 3.
În plus, primarul sectorului 3 este Robert Negoiță de la PSD, în timp ce în Sectorul 6 este primarul liberal Rareș Mănescu.
 
   Ca sa conchid, argumentele legate de populația colegiilor și numărul de voturi nu se susțin. De ce ezită însă Crin Antonescu? Nu știu.
 
    Eu personal, l-aș sfătui pe Crin Antonescu să rămână candidat la Sectorul 6. Ar consolida votul liberal pe București și e normal să candideze unde edilul este liberal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu